Злочини - gazimestan.rs


Статистика посета
од 07.11.2017.

Данас: 434
Два дана: 738
Недељно: 3016
Месечно: 15591
Годишње: 135209
Укупно: 498322

Највише посета
25.8.2018 2485
НЕ ЗАБОРАВИМО ХЕРОЈЕ!


Зоран Гаврић


Слађана Станковић


Браћа Милић


Видомир Шалипур Муња


Срђан КошанинНЕ ЗАБОРАВИМО МУЧЕНИКЕ!

ГЕНОЦИД НАД СРБИМА...

Читав простор Косова и Метохије, од Копаоника до Паштрика и од Чакора до Гољака натопљен је крвљу србских ратника и мученика који су убијани и пострадали због своје националне и верске припадности. Србски народ је прошао праву голготу на Косову и Метохији, задњих шесет столећа. Страдање је било некад већих размера, а некад мање... али чињеница да никада није ни престајало после Косовске битке 1389. године. Стално долазе завојевачи, хорде злочинаца и крволока који чине злодела над Србима већ вековима.

Некада није било толико писмених међу Србима, да се све ти злочини забележе и документују, већ су само остала усмена предања. Наравно да злочини не застаревају и ми желимо да их сачувамо од заборава, јер стара пословица каже: "Ко историју заборавља, она му се понавља".Највише злочина над косметским Србима је учињено у току Другог светског рата, од стране албанских балиста, које је помагала фашистичка Италија, а после и нацистичка Немачка. Злочини над Србима су чињени и неколико година после рата, јер албански балисти су све до 1954. године имали побуну против Србије. Они су желели и даље останак у тзв. Великој Албанији.

Година Срби Албанци Остали
1455 98% 1% 1%
1871 68% 28% 4%
1939 60% 27% 3%
1953 45% 49% 6%
1981 20% 75% 5%
2007 5% 92% 3%Чак ни у време социјалистичке "лагоде", док је већина Срба у другим деловима бивше Југославије била опијена добрим животним стандардом, света мучена земља је опет била под терором, само што је југославенска тајна полиција забрањивала да се пише и прича о томе.

Многи су ћутали у име лажног братства и једнства, а Косово и Метохија је одличан пример где то није функционисало никада. Примера за то имате на хиљаде. Много тога није чак ни забележено... а оно што постоји записано, посведочено, ретко када је било обелодањивано и још ређе адекватно кажњавано. Дреница је била епицентар албанског сепаратизма и иредентизма.

Косметски Албанци су имали доста својих сународника у емиграцији, већином у земљама Западне Европе, али и Северне Америке, који су се бавили највећим делом илегалним пословима: проституција, шверц дроге, оружја и тако створили основу за терористичко деловање.

Уз помоћ водећих земаља НАТО пакта: Велике Британије, САД  и Немачке формирана је тзв. Ослободилачка Војска Косова 1994. године, тако што су организовани терористички кампови у Републици Албанији за обуку албанских младића са Косова и Метохије. Они су убацивани илегално преко планинских и неприступачних терена на територију Србије, где су се бавили нападима на полицију, државне чиновнике, имућније и угледне Србе, све са циљем застрашивања србског живља.

Ту су се посебно истицали: Адем Јашари, Хашим Тачи и Рамуш Харадинај. Јашари је погинуо 1998. године у обрачуну са србском полицијом, док Тачи и Харадинај вешто измичу руци правде, пошто уживају заштиту међународних институција, које јесу главни носилац отимачине јужне србске покрајине нашем народу. Јер након повлачења србке војске, полциије и државне администрације 15. јуна 1999. године, злочини нису престајали... И даље су насртали на ненаоружане цивиле, чак и децу... а ни православне богомоље нису поштеђене.


Доле у табели ћемо навести само неке од примера тешког насиља и злодела над Србима, на подручију Косова и Метохије, не везано за временски период дешавања самог злодела. Књиге и имена жртава за које имамо неке податке... На вама је да их прочитате и проследите (путем друштвених мрежа на пример), јер само ширењем истине можемо сачувати Космет.


1988: Бебе у Грацу
1998: Злочин у кафићу Панда у Пећи
1998: Злочини код Радоњићког језера
1998: Клечка
1999: Рачак
1999: Старо Грацко или 14 жетелаца
2001: Ливадице
2003: Злочин у Гораждевцу
2004: Мартовски погром
Данило Милинчић из Самодреже
Ђорђе Мартиновић из Гњилана
Зоран Вујовић Вујке
Косово очима Патријарха Павла
Метохија за време турске владавине и албански злочини
Случај Тахира Мехe: Лице и наличје мита о националној борби Албанаца
АРХИВА ВЕСТИ


Матија Бећковић, 2014. год.
"Ако Косово није наше, зашто онда од нас траже да им га дамо? Ако је њихово зашто нам га онда отимају? Ако већ могу да нам отму, зашто се још устручавају?"


Кнез Лазар 1389. год
"Боље да нас унуци мртве памте, нег да нас синови живе забораве.
Ја не одлучујем да ли ћу ићи у битку по томе колика ми сила прети, већ по томе колику светињу браним!..."


Милош Обилић, 1389. год
"Нека од данас зна ко није знао да Србија није ћилим из Ушака, да Косово није свилени јастук из Бруса. Да Срби знају за нешто скупље од главе... Србија није шака пирича коју може да позоба свака врана коју донесе ветар."


Потурица Мустафа, 1389. год
"Потурици нико не верује. Ако је Турчин крвав до лаката, онда потурица мора до рамена..."


Кнегиња Милица, 1389. год
"Лазар није погинуо на Косову зато да се отимамо око његове круне. Него је погинуо да опстанемо окупљени као људи, као Срби око његове главе...
Србију на Косову нису победили Турци. Победиле су је њене војводине, и њене кнежевине."


Пророк  Теофан, 1389. год
"Што се чудиш, сваки ће те правац тамо одвести. Данас у Србији нема другог пута до пута на Косово или са Косова..."


Мусић Стеван, 1389. год
"Ко је Србин и србскога рода, И од србске крви и колена, А не дош’о на бој на Косово: Не имао од срца порода, Ни мушкога, ни девојачкога! Од руке му ништа не родило, Рујно вино, ни шеница бела! Рђом кап’о, док му је колена!"